Cum sa alegi rafturi second hand pentru magazinul tau

Daca te afli in postura de a alege sau cumpara rafturi second hand pentru magazinul tau, te poti simti coplesit de numarul de optiuni disponibile.

Nu toate rafturile sunt realizate la fel iar acest lucru este valabil mai ales in mediile de vanzare cu amanuntul. Aceste rafturi trebuie sa fie mai rezistente si sa isi pastreze integritatea mai mult timp decat rafturile pe care le folositi acasa.

Magazinele au diferite moduri de a afisa produsele, si includ strategii de marketing referitoare la asezare produselor. Indferent ca detineti un magazin specializat, un supermarket, un magazin universal, cu imbracaminte sau orice altceva, rafturile sunt parte integrata a sucesului afacerii d-voastra.

Rafturile pentru vanzare cu amanuntul  sunt orice tip sau sistem de rafturi pe care va afisati produsele. Pot fi rafturi de perete, unitati de rafturi, insule, rafturi cuburi sau rafturi suspendate, scopul lor este acela de a arata produsele potentialilor clienti, in spatiu d-voastra comercial.

Ce material este cel mai bun pentru rafturi second hand

Exista o multitudine de materiale care se pot folosi pentru rafturi si nu exista alegere corecta sau gresita. Cel mai bun material pentru rafturile tale este cel care se potriveste marfurilor si esteticii spatiului, fiind totodata rezistent si durabil. Unele materiale includ melamina, lemnul sau sticla, dar indiferent de ce alegeti sa folositi, importat este sa poata sustine in siguranta greutatea produselor d-voastra.

Cum alegi cele mai bune rafturi

Cel mai usor mod de a alege rafturile potrivite pentru expunerea produselor tale, este sa iti adresezi cateva intrebari:

Cat spatiu este disponibil?

Un sistem de rafturi bun va optimiza spatiul fara a il aglomera si a coplesi clientii. Este important ca oamenii sa se poata misca liber printre rafturi, iar aspectul final sa fie primitor. Daca magazinul este prea plin de rafturi sau de produse, nu va contribui la eficienta.

De aceea masurati spatiul, trasati zona unde doriti sa fie amplasate rafturile si celelalte piese de mobilier necesare. Astfel va veti crea o idee referitoare la imaginea finala.

-Ce fel de produse vor fi expuse pe rafturi?

Dupa ce v-ati facut o idee despre spatiul pe care il veti amenaja, luati in considerare tipurile de produse care vor fi expuse. Este vorba de imbracaminte sau incaltaminte? Produse sau instrumente PC? Alimente? Cosmetice sau bijuterii? Nu alegeti rafturile inainte de a vedea daca se potrivesc produselor expuse.

-Ce greutate si dimensiune au produsele?

Daca urmeaza sa expuneti articole mari sau voluminoase, probabil veti avea nevoie de rafturi mari si stabile pentru aceste produse. Daca articolele sunt mici si usoare, cateva rafturi plutitoare pot fi de ajuns. Masurati si cantariti produsele si apoi alegeti tipul de raft.

-Vei vrea sa schimbi modul de afisare in viitor?

Sistemele de rafturi compatibile sau versatile ofera optiunea de a schimba modul de afisare al produselor si sa reconfigurati sistemul de rafturi la alegere. Este un aspect important de luat in calcul, deoarece sunt rafturi care nu ofera aceasta optiune.

In concluzie rafturile trebuie sa fie: puternice, versatile, modulare, usor de asamblat si de ajustat.

De ce? Pentru ca majoritatea comerciantilor doresc sa isi modifice aspectul spatiului periodic si uneori rapid si fara investitii prea mari. Acest aspect ofera libertatea de miscare, in functie si de stocul disponibil si pentru a evidentia anumite produse. Important este sa te informezi corespunzator inainte si sa nu te grabesti cu alegerea, pentru a nu regreta mai tarziu investitia.

Astfel si clientii vor fi mereu surprinsi cu ceva nou si vor simti ca primesc mai multa valoarea pentru ceea ce cumpara.